Home
ShellsAngels
AboutUs
1997 - 1st Ride
1998 - 2nd Ride
1999 - 3rd Ride
2000 - 4th Ride
2001 - 5th Ride
2002 - 6th Ride
2003 - 7th Ride
2004 - 8th Ride
2005 - 9th Ride
2006 - 10th Ride
2007 - 11th Ride
2008 - 12th Ride
2009 - 13th Ride
2010 - 14th Ride
2011 - 15th Ride
2012 - 16th Ride
2013 - no ride :-(
2014 - 17th Ride
SHA - Talk
Justus Willemsen
Ruben Willemsen
Genealogie
Gastenboek
Jackspare


Angels Present:

  1. Henk Kuilman
  2. Mark Snoek en Snoek Jr.
  3. Ronald Bakker
  4. Rob Herbes & Jaqueline
  5. Willem Berkers
  6. Eddy Dewinter

"De Hel van het Noorden"

Georganiseerd door gastheer en erelid Henk.

Ronald Bakker, inmiddels werkzaam over "het kanaal" (alias Engeland) heeft de nacht op de Apeldoornse logeerkamer van Angel Roelinda (zal schitteren door afwezigheid) en haar gezin doorgebracht en bestijgt hun ijzeren ros (alias Kawa Z1000 uit 1981 oftewel olieboot) en ontmoet Eddy, woonachtig te België in Hoenderloo. Met een Gelderse pannekoek in de maag trekken ze er samen op uit richting Aalden waar "De Hel van het Noorden" plaats zal vinden!

 

Ronald vertrekt en wordt uitgezwaaid door Roelinda, Guido en Justus.

 


Daar komen ze aan te Aalden:
Eddy op de "Bee eM Wee" en Ronald op de "Kawahaa..."

 

 


Groepsfoto:


De route van 2005:

Vertrek uit AALDEN ,

ZWEELOO----SCHOONOORD----KIBBELKOELE----‘t HAANTJE—VALTHE—NIEUW WEERDINGE— TER APEL  ) (± 45 KM ) .

TER HAAR---TER WISCH—LAUDE --- BRAAMBERG—SELLINGEBEETSE---SELLINGEN—JIPSINGHUIZEN—BOURTANGE (± 60 KM)—STAKENBORG—WEITE—VLAGTWEDDE—VEELE—VEELERVEEN—VRIESCHELOO—BELLINGWOLDE  OUDESCHANS  ( ± 85 KM)

KLEIN ULSA—BEERTA—FINSTERWOLDE (100 KM)—OOSTWOLD__MIDWOLDA--SCHEEMDA—NOORDBROEK-- SLOCHTEREN --- SCHILDWOLDE—SIDDEBUREN—STEENDAM—OVERSCHILD—LUDDEWEER—LAGELAND—HARKSTEDE—ENGELBERT—WATERHUIZEN—ONNEN—GLIMMEN—EELDE-- -=VISPLAS (de Koedam )= - via A28 naar Assen--afslag Assen Zuid  via E 222 naar Hooghalen--Zwiggelte—Westerbork---Orvelte---Wezup—Zweeloo---Aalden (± 235 KM)

Ronald en Henk nemen de route eens aandachtig door. Tjonge dat wordt vast een mooie dag!

   

Willem heeft Henk zojuist geslagen. Ben je helemaal gek geworden?
Dat is toch geen rit? Dat is "De Hel van het Noorden!"


Terras Bourtange


Terras Shell club Eelde

  

 


Medaille uitreiking

       


De terugreis

Motor van Rob en Jaqueline achterop de aanhanger

 

Ronald & Eddy... nog heel wat kilometers te gaan! Vroeeeeeeeemmmmmmmmmmmmm.................

 


Reacties na het weekend:

Beste (aarts- ?)engel Henk,

Na aarzeling van mijn kant omdat 60% kans op regen was voorspeld en ik weinig zin had om mijn 2 m2 chroom weer op te poetsen gaf het feit dat een ''oude'' Welshman (Ronald) , en een ''nieuwe'' Belg (Eddy) aan de Shell's Angels start zouden staan , voor mij uiteindelijk de doorslag.

Dan maar met minder mooi weer , maar meer vanwege de kameraadschap op zondagmorgen om 7.30 uur met T=15C ''en route'' voor een rit van ca 250 km naar onze Hel van het Noorden.

De ontvangst (met koffie en lokale koek ) was weer als vanouds !
Na aankomst had ik ter verdere verhoging van mijn lichaamstemperatuur gerekend op enkele rondjes aanduwen van Rob's BMW (zie Shell's Angels 8) ,maar die had stiekem z'n startmotor laten repareren zodat mijn opwarmronde mij werd ontnomen.
Daarbij kwam dat de route die Henk had uitgestippeld ons zou voerden door plaatsen en dorpjes met namen die mij enkel verbinden met lage temperaturen en veel te lange winteravonden.
Namen als ; Bourtange , Oostwold , Midwolda, Beerta , Bellingwolde, gaven mij rillingen met kippevel en visioenen van ijspegels aan neuzen.
Voor mij was een zaak duidelijk ; daar moest je niet wezen ! Wat te denken van de gemiddelde temperatuur in Steendam en Vriescheloo ?
Echter de wegen waar Henk ons langs voerden verwarmden ras mijn V-twin en ook mijn hart.
Voornaam en welvarend lagen ze daar ; Bourtange , Oostwold , Midwolda, Beerta en Bellingwolde met boerderijen onder monumentale lommerrijke linden in stille , bijna parkachtige dorpskommetjes uitgestrekt rustend op luie zondagmiddag.
Het ene dorpje na het andere reeg zich aan onze ogen aaneen tot een hartverwarmend tafereel.
Zo'n 150 km lang ravotten de eekhoorntjes door het lommer en kwinkeleerden vogels van divers pluimage in zonovergoten struweel en wij keken onze ogen uit.
Alvorens onze diverse wegen zich weer zouden splitsen ontvingen we aan een feeeriek gelegen plas (met clubhuis ) onze 9e medaille voor Hel van het Noorden van onze eigen Hel(d) van het Noorden.

Henk ....fantaaaaaasties !

Na bijna 700 km heb ik bij mijn terugkeer tegen Jacqueline nog net uit kunnen brengen dat we naar het Noorden MOETEN.
Ik wil haar heel graag dat mooie stuk van Nederland laten zien .
(Enne....dan wil ik graag deze route nog eens rijden !)

Tot dan !
Willem Berkers

 


 

Henk,

Natuurlijk moesten wij ons in het bijzijn van mijn Jacqueline wel behoorlijk gedragen....Geen gescheurde blouses en geelgepiste bermen, maar netjes: "Ja mevrouw, heeft u nog een kopje koffie mevrouw" en keurig plassen op het toilet.

Slapen bij Henny in Zweetloo in het stoofhok...een aanrader voor iedereen die eens Drenthe wil bezoeken.
Geen erotiek...je slaapt er in aparte bedden....Henny wil geen gesodemieter.
Friet van Daan, je blijft erop gaan...Daan weet alles, ook waar Henk en Diny wonen..."Is dat die grapjas van de Paasbergboulevard? Woont hier om de hoek hoor, goede klant van ons!"
Koffie met koek bij Henk en Diny thuis, daarna nog wat wijn en dan snel terug naar Henny, want die controleert scherp of je binnen de gestelde avondkloktijd wel in je mandje ligt.

Nog een geheel nieuw feature: de BMW op een aanhanger achter onze Caddy.....Voordelen: Geen houten bips voor Jacqueline omdat de 220 km heen en weer terug naar Brabant op een autostoel werden doorgebracht en fijn droog want op de terugweg was het weer dus wel slecht.
Fijn ook dat iedereen na afloop van de rondrit hielp om de BMW op de aanghanger te sjorren.....Bij Gees was de BMW 30 graden gekanteld en moesten we dus stoppen om de fiets echt goed te bevestigen.

Maar....wat een geweldige rit: Wij wisten niet dat Groningen zo mooi was...en dat er zoveel mooie huizen staan. Op de route die wij reden heeft het rijtjeshuis zijn intrede nog niet gedaan!
Kunnen wij de route ingetekend op de kaart nog eens zien Henk? Kun je die op de web site zetten?
Eindpunt Eelde Shell-camping/visplaats/naturistenstrand...Oase van rust, jammer dat dit zo ver bij ons vandaan ligt anders werd ik subiet lid.

Volgend jaar de Ardennen met Eddy die het in Luxemburg allemaal gaat regelen:

  • camping + hotelaccomadatie naar ieders tevredenheid

  • fijne route met bochten, heuvels en gastronomische h.p

  •  supergrote medailles vanwegen het lustrum

Henk, hebben wij op het laatste stuk Assen ---> Aalden echt geen bekeuringen opgelopen? Het ging rap snel....Ronald en Eddy hielden het niet meer bij...of waren die onderweg nog gestopt voor bier?

Groeten,
Rob en Jacq.

 


 

Henk,

Heel hartelijk dank voor de tocht afgelopen zondag. Zelfs Ivar heeft het naar zijn zin gehad en ik moet zeggen, dat had ik niet verwacht. Het lijkt me dat, als je achterop zit, dat het "vervelingsmoment" snel toeslaat. Maar goed, ik heb me vergist in deze. Op de terugweg samen met Willem opgereden tot afslag Hasselt. Daar kwamen reeds de eerste spetters uit de lucht en ik hoop dat Willen redelijk "droog" is overgekomen want de lucht beloofde niet veel goeds in petto te hebben.

Nogmaals het was absoluut de moeite waard mijn zaterdagmiddag op te offeren aan het poetsen van mijn motor.

Groetjes Mark

 


 

Angels,

Weer terug op het eiland heb ik de laatste dagen nog eens aan mij voorbij laten trekken. Met auto, vliegtuig en trein naar een motorfiets afreizen om daarmee wat rond te toeren klinkt misschien wat omslachtig maar...................... het was het meer dan waard!

Henk heeft mij plekjes van Nederland laten zien waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Misschien bij terugkeer naar Nederland maar daar gaan wonen ipv het drukke Westen? Na mijn twee kroketjes en glazen karnemelk bij de lunch kon het weekeinde eigenlijk al niet meer stuk en het werd daarna alleen nog maar beter. Mooie dorpen, rustige wegen ("haast geen kat op de baan") en landschappen waarop je niet uitgekeken raakte. Nota bene kregen we van oom Henk nog een ijsje en colaatje toe.

Samengevat: Op een motor in een geweldige groep met mooi weer door een fantastisch landschap gereden. Wat wil je nog meer?

Henk, hartstikke bedankt voor het uitzetten van een verschrikkelijk mooie tocht en samen met Diny voor jullie grenzeloze gastvrijheid.

Roeltje, het was natuurlijk nog leuker geweest met jou erbij maar toch heel hartelijk dank voor het uitlenen van je motor.

Ik hoop jullie allemaal volgend jaar in Luxemburg te zien voor het tweede lustrum. Tegen die tijd heeft Henk vast zijn motorfiets sleuteltje wel terug gevonden.

p.s.

Als iemand nog wat digitale kiekjes door kan sturen hou ik mij aanbevolen. Kan ik Nicole laten zien dat ik echt heb "gemotord" en het helpt mij mijn argumenten om daar te gaan wonen kracht bij te zetten.

Britse groeten

Ronald

 


 

Hey dag allemaal,

Ben de laatste in het rijtje van de angels die meegereden hebben dit jaar om te reageren....k'heb er dan ook het meeste kilometers opzitten als excuus.
Voor mij was het mijn maiden trip met dit gezelschap en ik moet zeggen dat ik het heel, maar dan ook heeeeeeeelllll leuk vond.

Zaterdag hier in Nossegem, opzij Brussel, vertrokken rond 8.30 h - om 13.00 h Ronald ontmoet in Hoenderloo waar de pannenkoeken niet te versmaden waren !
Met 2 stuks elk hadden we genoeg om de wegligging van onze beamers eens flink te testen op de dijk naast de IJssel tussen Deventer en Zwolle...

Nederland op z'n best op die dijk, z'n bootjes, fietsers, windmolens en mooie huisjes langs de kant...verder helemaal binnendoor naar Aalden en het laatste kwartiertje nog net even natgeworden arriveerden we rond 18.00 h bij ome Henk. Ik had er toen 440 km en 8 h rijstijd opzitten en helemaal uitgeteld werden we verwend met een lekker dinner des huises Kuilman waar onze Rob met Jacqueline wat later ook arriveerden. Het logement in het huis van de zoon was eveneens helemaal in orde. Hartelijk bedankt daarvoor Henk en Dini !

Zondag dan de rit door de hel van het Noorden...alle superlatieven die hieronder al gebruikt zijn kan ik alleen maar beamen. Voor mij eveneens een streek die ik als buitenlander anders zeker niet zou aandoen. Gewoon prachtig ! Zondag avond nog lekker gegeten in het tramlokaal en aan Henk z'n oude wisky geslurpt...Ronald heeft er comateus van geslapen om hem zelf te citeren...

Maandag dan terug naar huis, dreigende regenwolken getrotseerd en uiteindelijk toch flink natgeworden in Apeldoorn bij Roelinda....gelukkig was er warme dank en chocolade koekjes om terug op onze positieven te komen. Nog effe tankje bijvullen met van die toch wel dure V-Power van Shell Nederland (hebben wij niet in Belgie nota bene) en laatste stuk naar Belgie heb ik dan verder alleen afgemaald....3 dagen later had mn BMW er ongeveer 1.100 km meer opstaan en ben ikzelf een buitengewone ervaring rijker.

De medaille van deze 9de editie van de Shell Angels rit hangt al boven m'n bed en ik vind het een hele eer om volgend jaar de 10 de verjaardagsrit te mogen organizeren.

Je hoort nog van mij - tot gauw makkers !

Met vriendelijke motorgroet,

Eddy

 


 

Roelinda ,

Wat zunde daj , j.l. zundag er nie biee wees,n kun,n. ,K heb oee mist .Goa er van ute daj er volgde kere weer bije bint.Maok er un mooi verhaole van op oeze seite  .Aj duudelukker plaoties van mie mut heb,n hur ik et gerne want dan stuur ik oe un CD oppe.

Groet,n uut Aalden,

Henk


Hoi Roeltje,

Dat zal ik doen. Ik vond het heel erg leuk jullie na zo'n lange tijd weer eens te ontmoeten en "officieel" kennis te kunnen maken met Justus. Dankzij jullie en het gebruik van de Kawa heb ik een geweldig weekeinde gehad. Grote dank.

Mijn terugreis naar Chester had nogal wat voeten in de aarde. Ten eerste stapte ik in het verkeerde deel van de juiste trein. Dat werd in Amersfoort afgekoppeld en ik kwam uit in Amsterdam Centraal ipv Schiphol uit en was dus wat te laat voor mijn afspraak daar. Vervolgens was mijn vliegtuig twee uur vertraagd. Dus ik kwam pas om circa 23:00 jullie tijd thuis. Geeft niks, het weekeind, de motortocht en jullie weer zien was het meer dan waard. Ik zou het zo weer doen! Groetjes aan je beide mannen en een hartelijke knuffel van mij. Ik zal Nicole bedanken.

Ronald

Heeeeey Ronald,

Ten eerste wil ik je nog bedanken voor de gezelligheid afgelopen weekend en het uitlaten van de kawa. De onderzetters zijn echt geweldig en de truitjes voor Jussie super! Bedank je Nicole nog eens extra hiervoor?

Veel liefs, Roeltje

 © 1997-2019 roelinda.nl | info@roelinda.nl